skip to Main Content

Lokaal en Duurzaam

Bestellen

Alle beetjes helpen

De Lekkere Bakker is zich ervan bewust dat we als geheel een samenleving vormen. Daarom streeft De Lekkere Bakker naar verbondenheid met de buurt en naar een betere leefomgeving voor mens en dier. In alles wat wij doen, willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. We steunen lokale initiatieven, sponsoren verenigingen in de buurt en kijken kritisch naar onze producten en de bijbehorende recepturen en verpakkingen. In de ogen van De Lekkere Bakker geldt: alle beetjes helpen.

Daarom wordt ons bananenbrood bijvoorbeeld gebakken met overrijpe bananen van winkeliers uit de buurt, die anders zouden worden weggegooid. De bakjes van Biodore® onder onze bonbons zijn gemaakt van palmbladeren: een volledig natuurlijk materiaal, dat herbruikbaar is als presenteerblaadje voor bijvoorbeeld koekjes, zoutjes of nog meer chocolade.

Samen streven we naar een betere leefomgeving: ver weg maar zeker ook dichtbij huis.

Duurzaam

We kiezen voor ecologische servetten en voor broodzakken en andere papieren materialen die duurzaam tot stand zijn gekomen. We zetten ook stappen op het gebied van suikerreductie, verlagen het zoutgehalte in onze producten en ontwikkelen steeds meer vezelhoudende en honderd procent volkoren producten.

We werken aan zonnepanelen en halen onze energie binnen via het lokale initiatief ZutphenEnergie.

Neem contact op

Een betere wereld

Heb jij tips, idee├źn of suggesties voor ons om de wereld een stukje beter te maken? Welke informatie zou jij graag van ons ontvangen over duurzaamheid in onze bakkerij? Welke producten zou jij in onze winkels willen vinden om je eigen steentje bij te dragen aan een betere wereld? We zijn erg benieuwd naar deze vragen; daag ons uit om (proactief) met je mee te denken!

Bezorgingsgebied webshop
Bezorgen na afstemming met de bakkerij

Verder kunnen wij ook lekkernijen versturen met de post.

Bezorgingsgebied webshop

Andere plaatsen in overleg met de bakkerij.
Versturen met de post kan altijd.